Even geduld aub..


50% Discount On Every Second Item, Orders >€50,- | *Exceptions | Feb 26, 2024 00:00:00
1 Adres 2 Betaalwijze 3 Controle 4 Voltooid

Meest gestelde vragen: Haarverf

Hoeveel zit er in een potje?
Manic Panic: In zowel de potjes als de flesjes zit 118 ml. Arctic Fox: 236 ml en 118 ml. Directions: 88 ml. Stargazer: 70 ml. Crazy Color: 100 ml.

Is het potje hersluitbaar en hoelang dan nog houdbaar?
Het potje is hersluitbaar en kan enkele maanden bewaard worden tot het gaat uitdrogen.

Hoelang blijft de haarverf zitten?
Dit is verschillend per persoon en afhankelijk van de kleur. Donkere kleuren blijven over het algemeen langer zitten dan lichte kleuren. Wanneer het haar goed wordt verzorgd blijft het meestal 4 tot 6 weken zitten. Wanneer het haar gebleekt is blijft de kleur ook iets langer zitten. Bleken is echter permanent en moet uitgroeien. Hoe vaker het haar wordt geverfd hoe langer het ook blijft zitten. Als je de kleur echt mooi wilt houden zou je dus elke week kunnen verven en na verloop van tijd kun je dan om de twee weken verven of zelfs na langere tijd. Het is niet nodig om het haar steeds weer te bleken. Alleen de uitgroei.

Is het nodig om mijn haar te bleken voor ik het verf?
Om zo dicht mogelijk bij de kleur te komen die als voorbeeld wordt gebruikt is het nodig om te bleken. Ook als je zelf al licht gekleurd haar hebt helpt bleken om het allerbeste resultaat te bereiken.  Ook blijft de kleur meestal langer zitten wanneer het gebleekt is. Bleken is permanent en moet uitgroeien.

Welke kleuren kan ik het best nemen als ik mijn haar toch niet wil bleken?
Van Manic Panic zijn dat: After Midnight®, Enchanted Forest™, Green Envy™, Infra™ Red, Purple Haze®,
Hot Hot™Pink, Raven, Shocking Blue, Vampire™ Red

Moet ik mijn haar elke keer opnieuw bleken als ik het ga verven?
Nee, dit is niet nodig en zelfs ongewenst omdat het haar dan te erg kan beschadigen. Nieuw haar (uitgroei) moet wel weer gebleekt worden voor het beste resultaat.

Wat is eigenlijk Semi- permanente verf en wat is het verschil met permanente haarverf?
Semi permanente verf zit in principe op het haar en trekt er niet in. Daarom vervaagt het na een aantal  wasbeurten. Semi permanente haarverf gaat maar gedeeltelijk door de haarschacht met kleine kleur molecule dan permanente haar verf. Permanente haar verf bevatten ook vaak ammoniak en peroxide om de haarschacht binnen te dringen en te binden met de haarschacht. Zowel Manic Panic als Directions en Stargazer gebruiken alleen zachte producten die het haar niet beschadigen.

Hoe  pakken de verschillende kleuren uit op verschillende kleuren haar?
Dit is eigenlijk niet te voorspellen. Logisch is dat de verf op donker haar minder helder zal zijn en soms helemaal niet pakt. Hoe bleker hoe lichter de kleur ook zal worden. Voor pastelkleuren is het daarom nodig om bijna witblond haar te krijgen door het bleken. De mate van bleekheid en de structuur van het haar zijn uiteindelijk van invloed op hoe de kleur uitpakt. Ook de duur waarin je de verf laat intrekken is van invloed op het uiteindelijke resultaat. Om teleurstellingen te voorkomen wordt altijd aangeraden om een kleur eerst te proberen op 1 pluk haar. Aan de hand daarvan kan dan bepaald worden of je de verf volgende keer langer moet laten intrekken of dat het nodig is het haar nogmaals te bleken voor een lichter resultaat. Ook kunnen kleuren gemengd worden met conditioner om een lichter resultaat te behalen.

Hoe krijg ik haarverf sneller uit mijn haar?
Middelen met olie, haarspray, haar producten op basis van alcohol, gebruik van bepaalde shampoos zoals anti-roos shampoo, afwasmiddel en het blootstellen van het haar aan water zullen er voor zorgen dat de verf steeds vager wordt.

  Is deze verf ook geschikt voor dip-dye en plukjes?
Ja deze verf is ook geschikt voor dip- dye en plukjes. Zorg er voor dat wanneer je plukjes wilt verven de rest van je haar beschermt is en niet in aanraking kan komen met de verf. Ook niet tijdens het wassen van het haar na het verven. Dit is ook belangrijk wanneer je meerder kleuren verf in je haar wilt doen. Wanneer je het in 1 keer uitspoelt wordt het vaak 1 kleur.

Is Manic Panic Virgin Snow  en Directions White toner ook een haarkleur?  Nee, Virgin Snow en White toner zijn toners en geen kleur. Een toner verwijderd de ongewenste pigmenten die achterblijven in het haar na het bleken. De tones in de toner verwijderen de pigmenten die tegenover elkaar staan in het kleur wiel. Manic Panic Virgin Snow is een violette toner die geel/oranje pigmenten neutraliseert net zoals White toner van Directions. Het eind resultaat is wit haar. Het wordt aangeraden om Virgin Snow meerdere uren in te laten trekken. Hoe langer het in kan trekken des te beter wordt de tegengestelde kleur geneutraliseerd. Het gebruik van een haardroger maakt dat het sneller werkt. Wanneer je niet zo lang de tijd hebt kun je ook twee keer doen.

Kun je Bleach kits gebruiken op zwart geverfd haar?
Nee, dit wordt afgeraden omdat het haar hierdoor zeer kan beschadigen. Het wordt aangeraden om in dat geval een kapper te raadplegen. Wanneer je zwart geverfd haar hebt kunnen bepaalde kleuren een heel mooi highlight geven zoals Vampire Red van Manic Panic. Wanneer je van je zelf zwart haar hebt is het wel mogelijk om het te bleken met bleekmiddelen. 40 Vol wordt dan aangeraden.

Hoe kan ik mijn haar het best verzorgen nadat het is geverfd zodat de kleur langer blijft zitten?
Bepaalde shampoos zorgen ervoor dat  haarverf zich minder goed kan binden met het haar. Dit zijn bijvoorbeeld anti-roos shampoos, shampoos die veel olie bevatten en shampoos die sulfaten bevatten. Gebruik dus ook voor het verven van het haar een milde (PH neutrale) shampoo die vrij is van olieën en clarifiers. Deze shampoos zijn het best voor de verzorging van het haar. Logischerwijs zijn milde conditioners ook het best voor geverfd haar. Een andere tip waardoor de verf langer blijft zitten is om het te wassen met koud water. Daarnaast kun na het verven het haar te wassen met witte azijn. (Gebruik evenveel witte azijn als water en kam door het haar en laat het een minuut of 2 zitten, was daarna uit). Dit zorgt ervoor dat de verf langer blijft zitten omdat de PH waarde van de haarkleur wordt verhoogt.

 Is het mogelijk om verschillende kleuren te mengen?
Je kunt verschillende kleuren mengen om een unieke kleur te verkrijgen.

Wat is UV?
UV betekend dat de kleur oplicht in blacklight. Het is dus niet glow in the dark. Er is blacklight nodig om het op te laten lichten.

Wat is het verschil tussen Manic Panic Classic en Manic Panic Amplified?
Amplified haarverf blijft 30% langer zitten dan de Classic.