Even geduld aub..


1 Adres 2 Betaalwijze 3 Controle 4 VoltooidHoe te beginnen | Bleken/Ontkleuren | Hoe moet je verven | Verwijderen van kleur | UV kleuren


VEEL GESTELDE VRAGEN


1. WAAROM IS ATTITUDE HOLLAND DE BESTE PLEK OM JE HAARVERF TE KOPEN?

Attitude Holland (1999) zorgt er al meer dan 20 jaar voor dat iedereen, binnen maar ook buiten de alternatieve scene, zich kan uiten. Haarverf is hier een belangrijk onderdeel van en daarom vind je bij ons één van de meest uitgebreide collecties. Er is geheid een kleur die precies aan jouw wensen voldoet!

We verkopen meer dan 6 verschillende kwaliteitsmerken haarverf waaronder ons eigen merk Attitude. Dit merk is tot stand gekomen met onze enorme haarverf ervaring. Van Rebels rood tot Badass Blauw en Playful paars tot Proud roze toon jij jouw Attitude. 

Attitude Hair Dye is (net als al onze beauty producten) eerlijk gemaakt, zonder schadelijke stoffen en zonder gebruik van dierproeven. Bovendien wordt Attitude Hair Dye in Nederland geproduceerd! 
Om jullie haarverf experimenten zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen hebben we voor beginnende, maar ook meer ervaren ververs deze FAQ opgesteld voor het kleurrijkste resultaat. 

Veel plezier en Dye with Attitude!


2. HOE GA JE TE WERK OM JE HAAR TE KLEUREN?


Je haar moet ontkleurt (gebleekt) zijn tot het licht blond is voordat je gaat beginnen met kleuren. Het is mogelijk je haar te verven op ongebleekt haar maar dan zullen de resultaten variëren (afhankelijk van je haar textuur en kleur). Gebruik haarverf niet op je wenkbrauwen of wimpers! Mocht oogcontact plaats vinden, spoel direct met warm water en neem contact op met je huisarts.

We raden aan om je haar te ontkleuren (bleken) tot een level 9 of hoger om de kleur te krijgen zoals op de kleurstalen. Donkere/warmere kleuren pakken beter op donkerblond haar, wanneer het niet gebleekt kan worden. Een level 10 platina blond is nodig wanneer je gebruik maakt van pastelkleuren of de kleur zilver of grijs.

-Was je haar met een zuiverende (deep cleansing/clarifying) shampoo. Gebruik geen conditioner.

- Droog je haar met een droger zodat je haar poreus wordt en ontdaan van water

- Breng de kleur van je keuze aan op je haar

- Zorg ervoor dat de kleur goed verdeeld wordt over het haar en je haar helemaal verzadigd is

- Laat intrekken in de tijd die staat aangegeven in de instructies (meestal minstens 30 minuten, maar hoe langer hoe beter)

- Spoel je haar uit met koud water tot het water niet meer of bijna niet meer verkleurd

- Droog je haar met een handdoek of droger. Stijl je haar zoals je normaal zou doen.

Je behoudt de kleur langer door te wassen met sulfaat vrije shampoo en conditioner en door gebruik te maken van koel water. Hoe vaker je wast des te sneller vervaagd de kleur.

Je kunt wat haarverf dat je over hebt mixen met conditioner om zo de kleur bij te houden. Of gebruik maken van onze speciale shampoos met kleur.

3. HOEVEEL VAN HET PRODUCT HEB IK NODIG?


Eén bleekmiddelkit is nodig voor 10 -12 cm haar (4-5 inches) per behandeling (bij gemiddelde dikte van het haar). 

Ongeveer 118 ml haarverf is nodig voor haar van 25-30 cm (10-12 inch) lengte en van gemiddelde dikte.

Meer bleek of haarverf is misschien nodig bij dikker/voller haar. Als je twijfelt kun je beter te veel hebben dan tekort. Extra haarverf kun je gebruiken om je haar weer te verven als de kleur wat vervaagd of je kunt het mixen met sulfaatvrije shampoo & conditioner om de kleur bij te houden. Extra bleekmiddel kan je bewaren zolang het niet gemengd is. Bleekmiddel dat gemengd is kun je niet bewaren en moet op de juiste manier worden weggegooid direct na gebruik.

4. VEEL HAARVERF MERKEN RADEN AAN OM EERST EEN TEST TE DOEN OP EEN PLUK HAAR VOOR JE BEGINT. WAT BETEKENT DIT EN WAAROM MOET DIT?

Een test is één van de belangrijkste stappen voor je begint met verven of bleken. Het zorgt ervoor dat je het resultaat krijgt waar je blij mee bent. Bij een test op een stukje haar kun je nagaan hoe lang het in moet trekken, wat de mogelijke resultaten zijn en of je misschien allergisch bent voor het product. Dit is zeker belangrijk wanneer het haar beschadigd is, over bewerkt is of het de bedoeling is om het haar drastisch te veranderen van kleur (van donker naar heel licht).


5. MOET IK MIJN HAAR BLEKEN VOOR IK HET GA KLEUREN?


Haarkleur aanbrengen op gebleekt haar is de beste manier om ervoor te zorgen dat je het felle resultaat krijgt zoals je ziet op de kleurstalen. Je haar ontkleuren naar lichtblond (level 9-10) geeft het beste resultaat. Haarbleekmiddel bestellen doe je hier.Je haar ontkleuren (bleken) is eigenlijk de belangrijkste stap voor je het gaat verven en daarom staat dit bovenaan bij alle haarverf instructies. Haartypes variëren van persoon tot persoon. Hoewel bij sommige mensen een kleur ook pakt op hun natuurlijke haarkleur kunnen we bij geen enkel merk garanderen dat de kleur goed uitpakt tenzij je je haar ontkleurt. Hoe poreus het haar is bepaald voornamelijk of een kleur wel of niet pakt op je natuurlijke haarkleur. Je natuurlijke haarkleur alléén bepaald niet of het nodig is om je haar te bleken. Natuurlijk blond haar moet misschien toch worden gebleekt om poreus te worden net als een andere haarkleur.

De merken haarverf die we aanbieden bestaan uit direct pigmenten. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën en veranderen de structuur van je haar niet. Natuurlijk haar is glad en niet erg poreus/absorberend. Het haar bleken maakt het haar niet alleen licht, zodat de kleuren goed naar voren komen, maar opent ook de schubben op het haar zodat de verf moleculen beter geabsorbeerd kunnen worden. Wanneer je verf gebruikt op natuurlijk haar zullen de moleculen makkelijk van het haar afglijden wanneer je het haar spoelt of wast. Alleen natuurlijk haar dat om wat voor reden dan ook poreus is zal in staat zijn, sommige kleuren met veel pigment, goed op te pikken. Maar wanneer de kleur 'pakt' op je natuurlijke haar dan zal het waarschijnlijk veel sneller vervagen dan op gebleekt haar.   
TEMP_HYPER_LINK_0.22074157498643276

6. ALS JE JE HAAR NIET WILT/KUNT BLEKEN WELKE KLEUREN KUN JE DAN HET BESTE GEBRUIKEN?


Voor haar dat een natuurlijk level 3 of hoger heeft geven deze kleuren het beste resultaat: Rood, Donker roze, Donkergroen, Zwart en Donker paars. 
Let wel: resultaten op natuurlijk haar zullen nooit zo intens zijn en zullen sneller vervagen. De kleuren zullen meer een gloed tonen in fel zonlicht.

7. IK HEB BLAUWE HAARVERF GEBRUIKT MAAR HET RESULTAAT IS GROEN GEWORDEN? WAAROM?

Er is een logische verklaring voor wat er is gebeurd:
Attitude en al onze andere haarverf merken bestaan uit semi-permanente lagen kleur voor het haar. Dit is geen dichte/ondoorzichtige laag maar eerder een transparante laag van pigment die plakt aan de buitenkant van het haar. Je oorspronkelijke haarkleur zal door de verf heen schijnen. Dit betekend dat je oorspronkelijke kleur zal bepalen hoe een kleur uit gaat pakken.
Basis kleurtheorie leert ons dat geel + blauw = groen, toch? Dit geldt ook voor haar en haarverf. Als je blauw pigment op geel blond haar aanbrengt wordt het resultaat groen. Dit is hetzelfde principe als je op een geel stukje papier schrijft met een blauwe highlighter, de inkt wordt groen op het papier. Als je wat van de blauwe haarverf op een wit vel papier zou smeren dan wordt het resultaat zeker blauw. Op haar werkt het precies hetzelfde. Hoe witter het haar, hoe oorspronkelijker de kleurtint.
Hier zie je wat voorbeelden van blauwe haarverf van Manic Panic op verschillende kleuren blond haar:


Eén van de eerste stappen van de instructieboekjes is het advies om altijd eerst een klein stuk van het haar te verven voordat je je hele hoofd doet. Dit voorkomt dat je hele haar misschien een kleur wordt die je niet wilt. Als een blauw te groen blijkt te zijn tijdens de test dan weet je dat je je haar nog witter moet maken door te bleken of een toner te gebruiken.

8. IK HEB NOG NOOIT BLEEKMIDDEL GEBRUIKT, MOET IK EEN PROFESSIONELE KAPPER INSCHAKELEN OM MIJN HAAR TE VERVEN?

Ja, we raden altijd aan om een kapper in te schakelen als je voor het eerst je haar gaat verven. Mocht je geen kapper kunnen vinden die bekend is met onze producten dan kun je altijd met ons contact opnemen. 

9. WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE RESULTATEN VAN HAARKLEUR TEN OPZICHTE VAN GEBLEEKT EN ONGEBLEEKT HAAR? 

Als je wilt dat de kleur net zo fel en levendig wordt als op de kleurenstaal, JA, dan moet je je haar altijd zo blond mogelijk bleken. Hieronder zie je een voorbeeld van de kleur Hot Hot Pink van Manic Panic. Op de linkerfoto is het haar gebleekt tot bleek geel en heeft de kleur er 30 minuten ingetrokken. Op de rechter foto is de kleur aangebracht op ongebleekt bruin haar en heeft het twee uur ingetrokken. Beide zijn prachtige resultaten. 

10. HOE WEET IK OF IK ALLERGISCH BEN VOOR HAARVERF?

Attitude en onze andere merken zijn PPD vrij (maar we raden altijd aan een test te doen). Zo voer je zo'n test uit: 
Selecteer een klein stukje huid, ongeveer ter grootte van een dobbelsteen, achter het oor of aan de binnenkant van de elleboog.  

-Was het test gedeelte zachtjes met milde zeep en water. Dep droog met een schone handdoek.

-Breng op het schone stukje huid een dun laagje aan van de haarverf die je wilt gaan gebruiken.

-Laat het drogen. Laat het ongeveer 24 uur onbedekt zitten.

-Bekijk de huid goed. Als er tekenen zijn van irritatie ga dan niet verder met het gebruik van het product.

-Als je verder nog vragen hebt, neem dan contact op met een erkend dermatoloog.

11. KAN IK HAARVERF GEBRUIKEN OM GRIJS HAAR TE BEDEKKEN? 


Onze donkere kleuren kunnen goed uitpakken op grijs haar en zullen uiteindelijk vervagen naar mooie pastel tinten. Lichtere kleuren zullen waarschijnlijk een mooie gloed geven. Resultaat zal verschillen afhankelijk van de poreusheid en kleur van het haar. We raden aan om de hitte van een föhn te gebruiken tijdens het intrekken van de kleur. Grijs haar kan heel bestand zijn tegen elke andere kleur. Hoewel grijs een lichte kleur is is het daarom toch vaak nodig om je haar te bleken voordat een kleur pakt.

12. IS HET GEVAARLIJK MIJN HAAR TE KLEUREN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Je kunt je haar zonder problemen verven als je zwanger bent. We raden wel aan om het niet te bleken of gebruik te maken van andere chemicaliën. Als je twijfelt raden we je aan een verloskundige te raadplegen over dit onderwerp. 

13. WELKE SHAMPOO MOET IK GEBRUIKEN NA HET VERVEN VAN MIJN HAAR OM ERVOOR TE ZORGEN DAT DE KLEUR LANGER MOOI BLIJFT?


We raden traditionele 'shampoo geschikt voor gekleurd haar' af tenzij ze specifiek aangeven vrij te zijn van SULFATEN. Ook is het een goed idee om weg te blijven bij shampoo met hoge hoeveelheden sodium chloride of oliën. Zorg ervoor dat je, voor je het haar gaat verven, zuiverende (deep cleansing/clarifying) shampoo gebruikt (en alleen vóór je gaat verven). Gebruik geen conditioner voor je begint met verven. 
Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur zal vervagen. 

14. HOE LANG BLIJFT EEN KLEUR ZITTEN? IS DIT HETZELFDE VOOR ALLE KLEUREN?

Hoe een kleur vervaagd verschilt van persoon tot persoon maar ook van kleur tot kleur. Donkere kleuren zullen langer blijven zitten dan lichte kleuren.
De meeste merken blijven ongeveer 6 weken zitten op level 8-10 blond haar. Hoe lang een kleur mooi blijft is afhankelijk van verschillende factoren: de conditie van het haar, diepte van de kleur, hoe vaak je het haar wast, gebruik van fohn of stijltang, blootstelling aan zonlicht, zout, water met chloor, etc.


15. WAT IS UV OF EEN GLOW KLEUR?

Verschillende merken haarverf bieden kleuren aan die reageren op UV licht en oplichten onder Black Light. Let wel: je haar moet gebleekt zijn tot een level 9 of hoger om de UV reactie in de verf te laten werken. Het model in onderstaande afbeelding heeft een mix van Electric Lizard, Electric Banana en Pretty Flamingo van Manic Panic gebruikt en staat onder black light. 


16. MOET IK MIJN HAAR ELKE KEER BLEKEN VOORDAT IK HET GA VERVEN?

Ja, maar ALLEEN de nieuwe uitgroei! Wees voorzichtig dat het haar dat al is gebleekt niet weer in aanraking komt met het bleekmiddel, dit kan het haar breekbaar maken en beschadigen.

17. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SEMI-PERMANENT EN PERMANENTE HAARVERF?

Een semi-permanente verf bevat geen schadelijke chemicaliën en bestaat uit natuurlijke vegan verf dat voornamelijk op het haar blijft zitten. De verf dringt gedeeltelijk in het haar met kleinere kleur molecules dan permanente verf. Permanente verf bevat ammoniak en heeft peroxide nodig om in het haar te dringen en vast te blijven zitten. Attitude en onze andere merken hebben niks anders nodig zoals bijvoorbeeld peroxide. Kort gezegd Semi-permanente verf ligt OP het haar waardoor het vervaagt bij elke wasbeurt en permanente haarverf trekt IN het haar waardoor het uit moet groeien. 


18. MIJN SCHOOL BEGINT BINNENKORT WEER. HOE KRIJG IK DE KLEUR ZO SNEL MOGELIJK UIT MIJN HAAR (OF, WAT ZORGT ERVOOR DAT MIJN KLEUR SNELLER VERVAAGD DAN IK ZOU WILLEN?)

Trucs om kleur uit je haar te krijgen:

-Hot Oil treatments

-Gebruik van producten op alcohol basis zoals haarspray, gel of mousse

-Was je haar met shampoo waar sulfaten in zitten zoals Anti-roos shampoo, zuiverende of elke dag shampoo. Traditionele shampoo die speciaal voor gekleurd haar zijn raden we af als je de kleur lang wilt behouden, tenzij er specifiek staat dat ze geen sulfaten bevatten.

- Blootstelling aan water en zonlicht zullen ervoor zorgen dat de kleur steeds meer vervaagd

-Chemicaliën in het water van een zwembad of hot tub zullen de kleur sneller vervagen.

Vervagen van je haarkleur:

- Zout water van de oceaan zal de kleur sneller laten vervagen

- Om kleur te laten vervagen strooi een theelepel baking soda in je shampoo en kneed dit voorzichtig in je haar, spoel dan af met warm water.

**Sommige donkere kleuren laten een gloed achter of nemen meer tijd voor ze vervagen dan sommige lichtere kleuren.

** Hoe snel een kleur eruit is verschilt van persoon tot persoon

***Neem altijd eerst contact op met de leveranciers van de haarverf voor je gebruik maakt van kleur verwijderende producten die wij niet aanbieden, of neem contact op met een kapper.

Laatste redmiddel Soap Cap:

Als alle andere trucs niet werken dan is hier een truc die kappers gebruiken om dat laatste beetje ongewenste kleur te verwijderen. Het is altijd beter om hulp te zoeken van een kapper dan het zelf te doen.

Neem deze instructies mee naar je kapper en vraag hem/haar om:

In een bakje de volgende ingrediënten te mixen:

-3 eetlepels (tablespoons) met Develepor

-2 eetlepels (tablespoons) met Bleekpoeder

-2 eetlepels (tablespoons) zuiverende (clarifying) shampoo

-2 eetlepels (tablespoons) conditioner voor droog haar

Dan:

-Doe handschoenen aan

-Breng de mix aan op nat haar en houdt 2.5 cm afstand van de haarwortels

-Werk snel en kneed het mengsel in je haar waarbij je begint aan het uiteinde van je haar naar je wortels

-Laat het mengsel 5-10 minuten intrekken

-Spoel uit met warm water

-Was met shampoo en conditioner

** Check je haar regelmatig; een "Soap Cap" is verdund maar iemands haar is fragiel als het nat is en de intrek tijd kan verschillen van persoon tot persoon. Het is het best om een kapper in te schakelen bij het verwijderen van kleur**

We verkopen ook Creme Peroxide van 10 of 20 Vol. van Crazy Color in combinatie met een zakje Back to Base bleekpoeder creëer je hier ook een milder bleekmiddel mee dat goed te gebruiken is om een kleur uit je haar te krijgen.

19. VERKOPEN JULLIE OOK WITTE HAARVERF? VIRGIN SNOW VAN MANIC PANIC BIJVOORBEELD?Nee wij verkopen geen witte haarverf. Virgin Snow van Manic Panic is een Toner. Het is geen witte haarverf. Dit geldt ook voor White Toner van Lunar Tides en Directions. Een toner neutraliseert ongewenste pigmenten die in het haar blijven zitten na het bleken. De pigmenten in de toner halen kleuren weg die tegenover elkaar staan in het kleurenwiel: 
Onze toners zijn licht violet gekleurd en dat neutraliseert geel pigment. Wanneer je het aanbrengt op gebleekt haar dat de nodige kleur heeft bereikt (erg licht blond level 9 of 10), dan zal het eind resultaat wit haar zijn. Door hitte van een droger te gebruiken tijdens het intrekken zal het haar de toner beter absorberen.

20. KAN IK EEN BLEEKMIDDELKIT GEBRUIKEN OM MIJN PERMANENT ZWART GEVERFDE HAAR TE BLEKEN?

Het is gevaarlijk om een bleekmiddelkit te gebruiken op permanent zwart geverfd haar. Doe dit nooit zonder advies van een kapper die kan bepalen wat de conditie van je haar is. Het bleken van zwart geverfd haar kan het haar zwaar beschadigen en het haar laten afbreken. 

Als je zwart geverfd haar hebt kunnen sommige donkere kleuren een subtiele gloed geven (zoals Vampire Red van Manic Panic) en dit zal het haar niet beschadigen. Op NATUURLIJK zwart haar raden we aan om een bleekmiddelkit van 40 Volume te gebruiken.


21. HOE BLEEK IK MIJN HAAR VOOR IK GA VERVEN?

Wij hebben meerdere merken bleekmiddelkits in onze collectie. De meeste merken bieden een kit aan van 30 Vol. Directions en Manic Panic bieden ook een kit aan van 40 Vol. Deze is krachtiger dan de 30 Vol. maar alle bleekmiddelen zullen het haar ontkleuren als je je houdt aan de instructies op de verpakking.

22. MOET IK DE GEHELE INHOUD VAN DE BLEEKMIDDELKIT GEBRUIKEN?

Ja. De bleekmiddelkits bevatten de perfecte ratio van bleekpoeder en developer om er voor te zorgen dat de resultaten consistent zijn.

23. HOE MOET IK BLEEK AANBRENGEN?

De mix van bleek moet aangebracht worden op droog, ongewassen haar. Gebruik hiervoor een haarverf borstel (deze zit bij de meeste bleekmiddelkits inbegrepen, maar dit verschilt per merk). Zorg ervoor dat de mix goed verdeeld wordt over het haar en alles compleet verzadigd door gebruik te maken van de kwast of je handen als je handschoenen draagt. Wanneer je het haar niet genoeg verzadigd of het niet helemaal goed verdeeld kan dit leiden tot vlekkerig resultaat. 

24. HOE LANG LAAT IK BLEEK INTREKKEN?

De lengte van het intrekken is afhankelijk van de kleur en conditie van je haar. Maar we raden aan het nooit langer dan 50 minuten in het haar te laten. Wanneer het intrekt, zorg ervoor dat je om de 10 minuten even kijkt naar het haar en ziet hoeveel de kleur al lichter is geworden. Om dit te zien veeg je wat bleekmiddel weg van het gebied dat je wilt bekijken. Als het nog niet zo licht is als je wilt smeer je de bleek er weer op en laat je het verder intrekken. 

25. MOET IK SHAMPOO GEBRUIKEN WANNEER IK HET BLEEKMIDDEL UITSPOEL?

JA. Zeep je haar goed in na het intrekken van de bleek in je haar. Je moet het misschien meerdere keren wassen om er zeker van te zijn dat alle bleekmiddel helemaal uit het haar verwijderd is. Bij sommige verf wordt het aangeraden om het haar te drogen voor je het aanbrengt, andere verf kan worden aangebracht op handdoek droog haar, check hiervoor de instructies. 

26. WAAROM IS MIJN HAAR ORANJE GEWORDEN?

Wanneer je donker haar bleekt, kan het meer dan 1 sessie nodig hebben voor het haar licht geel is. Na de eerste bleek sessie kan het haar oranje of donker geel zijn geworden. We raden aan om twee weken te wachten tussen elke bleek sessie. Na meerdere keren bleken zal het haar uiteindelijk zo licht worden als je wilt.

27. MIJN CREME DEVELOPER IS WATERIG. IS DE BLEACH KIT NIET GOED?

Nee. De developer (wat in het flesje zit) en het bleekpoeder wordt dikker wanneer je het samen mengt. Als het nog steeds dun is na het mengen, laat het een paar minuten staan, daarna zou het dikker moeten zijn geworden.

28. HOE KRIJG IK EEN PASTEL KLEUR?

Om een haar te verven in een pastelkleur is het altijd nodig om je haar te bleken en een toner te gebruiken zodat je haar een level 10 platina blond is. Elke overgebleven tint kan (en zal waarschijnlijk) invloed hebben op de uitkomst van de kleur. Houd er rekening mee dat pastelkleuren minder pigment bevatten dan andere kleuren en sneller zullen vervagen. 

(Verschillende merken verkopen kant en klare pastel kleuren, het is echter ook mogelijk om van een normale kleur een pastelkleur te maken door deze te mengen met bijvoorbeeld onze Attitude verf Sensitive of de Manic Mixer/Pastel-izer van Manic Panic of de Arctic Mist diluter van Arctic Fox.)

29. IS ER EEN TRUC OM MIJN KLEUR LANGER TE LATEN BEHOUDEN?


Ja die is er! Een goede tip om je haarkleur langer te behouden is het spoelen van je haar met witte azijn direct na het verven. Dit verhoogd het pH niveau van de haarverf en laat het langer zitten. 

Zo doe je dit:

-Spoel de haarverf uit met koud water tot het water geen kleur meer heeft

-Meng een gelijke hoeveelheid witte azijn met water, probeer een halve cup (125ml) van elk en doe het in een bakje of beker.

-Giet de mix van azijn en water over het haar

-Kam door het haar

-Laat enkele minuten zitten

-Spoel uit met koud water

30. HELP! DE HAARVERF IS PER ONGELUK OP MIJN HUID GEKOMEN. HOE KRIJG IK HET ERAF?


-Smeer tandpasta over de vlek met een tandenborstel en zie het verdwijnen

-Mix gelijke hoeveelheden baking soda en afwasmiddel, wrijf het over de vlek met een tandenborstel of je vingers.

-Wrijf afwasmiddel op de vlek met een spons

**Gebruik liever geen alcohol omdat dit de huid uitdroogt. Maar als je geen andere keuze hebt gebruik dan maar een klein beetje op een katoenen watje en dep het op de plek. Doe achteraf wat lotion op de huid.

31. OH NEE! ER IS PER ONGELUK VERF OP MIJN BADKAMER OPPERVLAKTES GEKOMEN...HOE KRIJG IK DIT ERAF?

Haarverf kan vlekken achterlaten op alles dat poreus is (net als je haar) dus het beste is om de plek waar je gaat verven af te plakken met bijvoorbeeld plastic tassen, plastic folie, zilver folie, kranten, etc. zodat er geen vlekken op oppervlaktes kunnen komen. Spoel je haar altijd onder een kraan en weg van je gezicht. We raden aan het haar niet te spoelen onder de douche, omdat hierdoor de kleur op kan spatten tegen de wanden of de binnenkant van het bad.  Sommige badkamer oppervlaktes zijn meer poreus dan andere, beter om zeker te zijn dat hier geen vlekken op kunnen komen. 

Als er toch wat haarverf ergens op komt dan zijn hier wat trucs om er vanaf te komen:

-Gebruik bleekmiddel of schoonmaakmiddel sprays op basis van bleek

-Wrijf er tandpasta over met een oude doek of oude tandenborstel en maak draaiende bewegingen met een een beetje warm water

-Meng gelijke hoeveelheden baking soda met afwasmiddel tot een pastaHoe te beginnen | Bleken/Ontkleuren | Hoe moet je verven | Verwijderen van kleur | UV kleuren


Als je meer vragen heb kun je altijd contact met ons opnemen door te mailen naar hello@attitudeholland.nl. We willen je graag bijstaan in je haarverf avontuur.TEMP_HYPER_LINK_0.04021824548702457